Natto – zdrowa odsłona fermentowanej soi

Natto to produkt powstający z ugotowanej soi, do której dodawane są bakterie bacillus natto.
Powstaje w wyniku fermentacji wyjątkowy produkt o zaskakujących właściwościach. Obniża ciśnienie, rozrzedza krew, a to dzięki enzymowi nattokinaza.
Natto, dzięki temu że jest sfermentowane pozwala lepiej przyswoić dobre związki zawarte w soi. Regularnie spożywane zapobiega osteoporozie dzięki zawartości witaminy K, która w powiązaniu z witaminą D3 wzmacnia kości.
Ten sojowy produkt to skuteczny probiotyk – działa oczyszczająca na jelito, wzmacnia jego florę bakteryjną. Poprawia też przemianę materii, a docelowo wspiera schudnięcie.
Natto można spożywać samo, w postaci zupy albo dodawać suszone do innych potraw. Jest także dodawane do herbat, itp. Zapraszamy na zakupy do naszego ekologicznego sklepu Vis Vitalis!
Fajny blog
Fajny blog
Ciekawy wpis
Ciekawy wpis
Ciekawy wpis
Greetings from Florida! I’m bored to tears at work so I decided to browse your blog on my iphone during
lunch break. I enjoy the info you provide here and can’t wait to
take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my phone ..
I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, wonderful site!
WOW just what I was looking for. Came here by searching for www
Quality articles is the key to invite the visitors
to visit the site, that’s what this web site
is providing.
Ciekawy wpis
Excellent blog here! Also your website loads up very fast!
What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my web site loaded up as quickly as yours lol
Excellent way of explaining, and good post to obtain information about my presentation subject matter, which i am
going to present in academy.