Zaopatrzymy Twój dom od A do Z

do kasy suma: 0,00 zł
szukanie zaaw.
Menu
Producenci

Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

Dostępność : Dostępny
Wysyłka w : 24 h - 48 h
Cena: 2 099,00 zł 2099.00
ilość szt.
Zyskujesz 209 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena : 0
Kod produktu: HD-134

Opis produktu Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Santoku ręcznie kuty 18 cm

Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Dane techniczne:

Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 

Rękojeść - czarno-szara micarta

Twardość - 61 +/- 1 HRC 

Długość całkowita - 30,5 cm

Długość ostrza - 18 cm

Szerokość klingi - 4,5 cm

Grubość klingi - 2,3 mm

Sposób ostrzenia - dwustronny

Waga - ok. 227 g

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 61
Klinga nierdzewna: Nie
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 10-101 warstw
Materiał rękojeści: Klasyczna nitowana
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 18 cm
Typ ostrza: Santoku
Stal: VG-10
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Swoboda wyboru
finansowanie w pełni online

Decyzja nawet w 15 minut

Sprawdź szczegóły
Sklep internetowy Shoper.pl