Zaopatrzymy Twój dom od A do Z

do kasy suma: 0,00 zł
szukanie zaaw.
Menu
Producenci

Olej Kokosowy tłoczony na zimno 200ml - Olvita

Dostępność: Dostępny
Wysyłka w: 24 h - 48 h
Cena: 19,00 zł 19.00
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Ol'Vita
Kod produktu: 5907591923839

Opis produktu Olej Kokosowy tłoczony na zimno 200ml - Olvita

 Palma kokosowa nazywana jest "drzewem życia" i nic W tym dziwnego, gdyż jej owoce - kokosy, zawierają wiele zarówno odżywczych, jak i leczniczych składników. Olej kokosowy tłoczony na zimno pozyskuje się z miąższu kokosa poprzez mechaniczne wyciśnięcie. Olej ten charakteryzuje się naturalnym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). W temperaturze do +25°C występuje w postaci stałej, przypominając na pierwszy rzut oka smalec. Olej ten zawiera śladowe ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego jest bardzo mało wrażliwy na utlenianie, nie wymaga więc przechowywania w lodówce. Tym samym nie jest podatny na jełczenie. Olej kokosowy W swoim składzie zawiera około 98% nasyconych kwasów tłuszczowych. Jednakże są to zasadniczo różne kwasy tłuszczowe od tych, które spożywane w dużych ilościach, przyczyniają się do wielu chorób. Cechą różniącą je i decydującą o sposobie wykorzystania ich przez organizm po spożyciu jest: długość łańcucha tychże kwasów tłuszczowych. Powszechnie spożywane nasycone kwasy tłuszczowe posiadają długie łańcuchy, co w efekcie przyczynia się do powstawania chorób. Natomiast olej kokosowy posiada średniej długości łańcuch. Organizm nie musi rozbijać go na krótsze fragmenty, tak więc w komórce zostaje zamieniony bezpośrednio na energie. Tym samym znacząco obniża się ryzyko powstawania nadciśnienia, miażdżycy i innych chorób układu krążenia. Olej kokosowy w swym składzie zawiera około 50% kwasu laurynowego. Kwas ten znacząco przyczynia się do poprawy odporności organizmu. Znajdziemy go np. w mleku matki. Dzięki licznym właściwościom zdrowotnym tegoż oleju z powodzeniem znajduje on lecznicze zastosowanie w przypadku: stanów zapalnych skóry, egzemie, wypryskach i trądziku, a także przeziębieniach i gorączce (olej ten cechuje silne działanie antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybicze), a także w: chorobach układu pokarmowego, zaburzeniach odporności, nadwadze. Pro?laktycznie w nowotvvorach. Cechą wyraźnie różniącą ten olej od pozostałych olejów jest niższa kaloryczność. W połączeniu z korzyściami wynikającymi z budowa tego kwasu tłuszczowego (średniej długości łańcuch. Tłuszcz jest zamieniany na energie, a nie w części na złogi i zapasy, jak w przypadku długich łańcuchów nasyconych kwasów tłuszczowych) spożywanie oleju kokosowego powoduje utratę zbędnych kilogramów. Wspomniany olej znajduje również zastosowanie w kosmetyce jako krem, balsam, maseczka. Z powodzeniem możemy stosować go bezpośrednio na skórę i włosy, efekt to elestyczna skóra i błyszczące zdrowe włosy. Stosowany systematycznie spowalnia proces starzenia się skóry. Zastosowanie spożywcze: Nie wymaga dawkowania. Z powodzeniem można go używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw. Nadaje się do deserów, sałatek, sosów i chleba.

Czy wiesz że możesz tłoczyć olej samemu w domowych warunkach ?? 


Zobacz jakie to proste!! 

Prasy do tłoczenia oleju na zimno . 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Swoboda wyboru
finansowanie w pełni online

Decyzja nawet w 15 minut

Sprawdź szczegóły
Alejasklepow.pl - Katalog sklepów internetowych
Sklep internetowy Shoper.pl